Izvor: Radio Dunav, 09.Maj.2021, 13:06

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО 76 ГОДИНА ОСЛОБОЂЕЊА ОД ФАШИЗМА

У Апатину je данас свечано обележено 76 година ослобођења од фашизма у Другом светском рату.
О историјском значају Дана ослобођења и Дана победе над фашизмом говорио је Стево Драча, председник СУБНОР-а општине Апатин. Том приликом је, између осталог, рекао:
– У ризници >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << славне, богате и часне историје српског народа народноослободилачка борба 1941-1945- године јесте највреднији драгуљ антифашистичке борбе, која је била и остаје неугасли светионик за све напредне и часне, демократске и слободарске људе. У светском времену безнађа као победници уз извојевану слободу, сврстали смо се међу слободарске народе Европе и света. Наша борба и победа над фашизмом трајно је записана у цивилизацијске, исправне и часне странице људске историје. У највећем и најсуровијем рату у историји човечанства извојевана је слобода. Извојевана је битка за Човека да би остао Човек. Прослава и обележавање 9. маја јесте химна културе сећања, успомена на погинуле и умрле борце антихитлеровске коалиције у Другом светском рату. Јесте и химна захвалности свим живим борцима НОР-а за допринос победи и извојеваној слободи, рекао је Стево Драча.
НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈА ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ И ЦВЕЋЕ
Бројне делегације одале су пошту жртвама Другог светског рата и положиле венце на споменик погинулих бораца НОР-а и Црвене армије, на бисте народних хероја, као и на спомен-плочу. Цвеће су положиле делегације општине Апатин, Општинског одбора СУБНОР-а, Првог центра за обуку Војске Србије Сомбор, ОО Резервних војних старешина Апатин, Удружења ратних војних инвалида и породица палих бораца, Удружења пензионисаних војних лица, Удружења ратних ветерана „Патриотски фронт“, Месног удружења СУБНОР-а и општинских одбора СНС и СПС Апатин.
The post СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО 76 ГОДИНА ОСЛОБОЂЕЊА ОД ФАШИЗМА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.