Izvor: Soko-zabava.info, 10.Maj.2021, 10:27

4. nedelja trudnoće – KOje promene se dešavaju u vašem telu?

Četvrta nedelja trudnoće je sedmica kada prvi put možete da potvrdite drugo stanje jer je nivo HCG hormona potencijalno visok i duplira se svaki dan. Ako niste očekivali trudnoću, sada ćete početi sa pitanjima „ zašto mi kasni menstruacija?“ i ono čuveno računanje plodnih dana, kao i podsećanje na datum kada ste imali seksualne odnose.

Telo se priprema za „drugo stanje“ i u četvrtoj nedelji trudnoće te promene postaju osetne. Čestitamo, bićete mama >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << kroz nekoliko meseci!

Zašto ste zbunjeni, ljuti, plačete i smejete se? Šta se to događa u vašem telu, koji su rani simptomi trudnoće? 

Pitanja je puno, naročito ako je reč o prvoj trudnoći pa ćemo probati da vam kroz ovaj tekst dočaramo četvrtu nedelju trudnoće i sve što se očekuje tokom ovog perioda.

Sa četvrtom nedeljom trudnoće završava se period implantacije tj. beba se usađuje u matericu! To je razlog zašto je menstruacija izostala – vaše telo sada ima najveći zadatak, da donese na svet novi život!

Nismo svi isti, pa tako neće kod svih mama četvrta nedelja trudnoće biti nedelja kada se sigurno potvrđuje drugo stanje jer nivo hormona može biti i dalje nizak, a može se javiti i tačkasto, implantacijsko krvarenje koje se često zameni sa početkom ciklusa. Ipak, menstruacija će izostati, barem u onoj količini kao ranije pa je i to siguran znak da je rana trudnoća tu!

Beba je veličine zrna maka, ali se ubrzano menja, započinje rast i razvoj pa je izuzetno važno izbegavati:

Ovo su saveti kojih svaka trudnica treba da se pridržava tokom čitave trudnoće, ali su izuzetno važni za prvo tromesečje jer se tada pravilno razvijaju organi i formira mozak!

Ako očekujete trudnoću pažljivije ćete osluškivati svoje telo pa ćete primetiti rane simptome trudnoće koje karakterišu ovu 4. nedelju. Pored onih koje smo naveli (promene raspoloženja i moguće tačkasto krvarenje), ostale pokazatelji su i:

Vrlo često pomažu bademi, slani krekeri, pa i pre nego što ustanete obavezno pojedite nekoliko komada da smirite želudac.

Ovo su neki od ranih simptoma drugog stanja koji se mogu pripisati četvrtoj nedelji trudnoće. Neki simptomi će izostati, možete imati i neke dodatne: gorušicu, probleme sa probavom…što je takođe normalno i očekivano tokom 9 meseci.

Da, još uvek je rano za trudničku garderobu, ali je odlično vreme za kupovinu dnevnika gde ćete beležiti sve zanimljivosti vezane za ovaj period života. Pozovite ginekologa koji će nakon vašeg kućnog testa započeti praćenje razvoja ploda i vašeg stanja.

Mi smo tu da vas provedemo kroz neverovatan period trudnoće po sedmicama i zato ostanite uz naš blog i tokom 2. meseca trudnoće!

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.