ОДРЖАНА ЕДУКАЦИЈА О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ ЗА АПАТИНСКЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Izvor: Radio Dunav, 14.Dec.2023, 11:42

ОДРЖАНА ЕДУКАЦИЈА О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ ЗА АПАТИНСКЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Општински Савет за координацију безбедности саобраћаја на путевима општине Апатин је у сарадњи са организацијом „Центар за безбедност младих“ Шабац организовао предавање под називом “Још увек возим али не ходам”, које је било намењено ученицима завршних разреда Гимназије >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << и стручне школе “Никола Тесла” Апатин и Техничке школе са домом ученика Aпатин.
Циљ предавања је био да се младима укаже на проблеме и последице саобраћајних незгода. Предавачи су биле особе са инвалидитетом који су страдали у саобраћајним незгодама, а који су обучени од стране стручњака из Агенције за безбедност саобраћаја за овакав вид едукације.
Милица Кнежевић из Зрењанина је том приликом пренела своје негативно искуство из саобраћајне незгоде коју је доживела, а последице су њен трајни инвалидитет. Након предавања, велики број младих могао је да испроба наочаре за симулацију дејства алкохола и дроге. Присутни су са предавачем пренели своје утиске преко друштвених мрежа Фејсбук и Инстаграма, где су подржали напоре особа са инвалидитетом у настојању да се унапреди безбедност младих у саобраћају.
Ово предавање је још једно у низу планираних, који се односе на превенцију саобраћајних незгода, а које је Савет за координацију безбедности саобраћаја општине Апатин организовао. До сада су ова предавања успешно одржавана и медијски пропраћена у више од 35 градова и општина Републике Србије.




The post ОДРЖАНА ЕДУКАЦИЈА О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ ЗА АПАТИНСКЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.