ПУТ ОД АЕРОДРОМА ДО КУПУСИНЕ ДОБИЈА ВЕТРОЗАШТИТНИ ПОЈАС ОД САДНИЦА ЛИПЕ

Izvor: Radio Dunav, 12.Dec.2023, 13:59

ПУТ ОД АЕРОДРОМА ДО КУПУСИНЕ ДОБИЈА ВЕТРОЗАШТИТНИ ПОЈАС ОД САДНИЦА ЛИПЕ

Министарство заштите животне средине је крајем јануара текуће расписало Јавни конкурс за доделу средстава за суфинансирање реализације пројеката пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета у 2023. години, а за доделу средстава за суфинансирање набавке садница >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << и извођење радова за пошумљавање земљишта аутохтоним врстама дрвећа и жбуња, на земљишту које је у надлежности јединица локалних самоуправа.
Општини Апатин је по овом конкурсу одобрен део средстава за реализацију пројекта који носи назив „Подизање пољозаштитних појасева на територији општине Апатин“, па пут од Аеродрома до Купусине добија нови дрворед липе, који ће у будућности представљати и ветрозаштитни појас на овој деоници пута.
Радове на садњи дрвореда је обишао заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић.
The post ПУТ ОД АЕРОДРОМА ДО КУПУСИНЕ ДОБИЈА ВЕТРОЗАШТИТНИ ПОЈАС ОД САДНИЦА ЛИПЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.