Izvor: Radio Dunav, 08.Feb.2021, 13:28

ДО КРАЈА МАРТА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ИЗЛОЖБЕ, ПРЕДСТАВЕ И ФИЛМСКЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ

За разлику од 2020. године у којој je апатински Kултурни центар због епидемилошке ситуације морао радити редуковано, ове године ова установа отвара културни програм изложбама, филмским пројекцијама и представама. – Припремили смо програм са неким новим садржајима али и онима >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << које смо прошле године били принуђени да одложимо, изјавила је директорка Данијела Обрадовић на данашњој конференцији за медије најављујући програмске активности ове установе за фебруар и март.
-Што се тиче ликовне уметности, након расписаног конкурса за самосталну и групне изложбе, за излагачку 2021. годину, уметнички савет галерије Меандар је одлучио да ове године одреди термине за осам изложби. Након изложбе поводом Светог Саве -школске славе и ученичких радова, у петак 5. фебруара отворили смо изложбу уметнице из Београда а у питању су слике Невене Мишковић.
-Након ње заказали смо нови термин за изложбу, тачније 19. фебруара када ће у галерији своје графике приказати уметница Kристина Божулић која нам долази из Ужица. На тај начин смо у фебруару заокружили рад галерије. Што се тиче марта имаћемо три изложбе, једна традиционална којом ћемо обележити годишњицу Нато бомбардовања Србије, и оне су врло занимљиве по свом концепту. Једна је мултимедијалног уметника из Београда, а друга Изложба која ће представити великане српског глумишта и изложба носи такав назив.
Што се тиче дечјег програма што је некако можда нашим гледаоцима најзанимљивије, припремили смо две представе. Прву 20. фебруара за децу млађег узраста под називом „Дрвце“ Едукативног театра из Суботице, а већ у 13. марта имаћемо представу „Виле и вилењаци“. Ове представe реализоване су у сарадњи са Секретаријатом за културу града Београда. Такође могу да кажем да је Културни центар техничка подршка манифестацији „Србија у ритму Европе“, десетог фебруара, када ће у Великој сали бити организована аудиција. Што се тиче вечерњих програма ту смо још увек у преговорима како ћемо их реализовати. Имамо у плану да у марту имамо једну монодраму, реч је о програму из прошлогодишњег фестивала који је био одложен због ситуације са Kовидом-19, и за њу још требамо дефинисати термин.
Такође, у марту ћемо реализовати програм који смо прошле сезоне морали одложити. Реч је 250. годишњици рођења Бетовена, када су широм Србије били организовани онлајн концерти. Међутим ми смо то одложили за ову годину, концерт класичне музике на којем ће гостовати врхунски уметници у свом послу. Филмски програм који је нашој публици најатрактивнији одлучили смо да започнемо крајем фебруара, дакле 27. фебруара ћемо имати познате наслове из филмског света и на овај начин ћемо наставити континуирано да приказујемо филмове које су нашој публици интересантни. Видећемо какав ће одазив бити публике, јер на неки начин ослушкујемо потребе и заинтересованост наше публике, с обзиром на епидемиолошку ситуацију за коју се надамо да ће се потпуности смирити те да ћемо моћи радити пуним капацитетом. Ово су само неки од програма које ћемо реализовати за ова два месеца и да ће апатинска публика уживати у садржајима које нудимо, поручила је директорка KЦ Данијела Обрадовић.
The post ДО КРАЈА МАРТА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ИЗЛОЖБЕ, ПРЕДСТАВЕ И ФИЛМСКЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.