ОПШТИНА АПАТИН СТИПЕНДИРА ПЕТ УСПЕШНИХ МЛАДИХ СПОРТИСТА

Izvor: Radio Dunav, 29.Sep.2023, 13:47

ОПШТИНА АПАТИН СТИПЕНДИРА ПЕТ УСПЕШНИХ МЛАДИХ СПОРТИСТА

Спортски савез и општина Апатин су и ове године доделили спортске стипендије најбољим младим спортистима узраста од 12 до 18 година, а уговоре о стипендирању данас су потписале три кајакашице и два куглаша. У наредних девет месеци износ од по десет хиљада динара месечно ће добијати >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << чланице Кајак клуба “Панонија” Ања Ковачевић, Дајана и Соња Уртајл, као и Александар Ћулибрк и Иштван Марашек који наступају за Куглашки клуб Апатин.
Уговоре о стипендирању онима који су испунили критеријуме конкурса уручио је Радован Ђукић – заменик председнице општине Апатин, који се младим спортистима захвалио што представљају нашу општину на најбољи могући начи и пожелео им још много успеха и великих резултата.
-Општина Апатин у сарадњи са Спортским савезом већ дужи низ година подржава годишње програме спортских клубова, али и наше спортисте који тренирају у њима. Велика ми је част што у присуству родитеља, тренера и пријатеља ове деце могу да доделим уговоре о стипендирању за ових пет младих и перспективних спортиста. Морам да нагласим да спорт много утиче на младе, да буду добри и квалитетни људи и то је један од разлога зашто се трудимо да максимално подржимо ову грану у нашој општини. Вас петоро сте прави амбасадори онога како треба да се живи, ради, учи и тренира и желим да у будућности направите још боље резултате и будете на понос свима нама, закључио је Ђукић.
Према речима Радомира Радујка – генералног секретара Спортског савеза општине Апатин, један од најважнијих критеријума конкурса је био да су спортисти позивани у државну репрезентацију својих гранских савеза.
-Као и ранијих година, стипендирамо најбоље младе спортисте који су испунили услове конкурса, а један од најбитнији је да су били чланови репрезетанције, односно да су присуствовали припремама, пријатељским или званичним утакмицама, камповима или другим окупљањима државног тима у спорту који тренирају. Све критеријуме је испунило пет спортиста, три кајакашице и два куглаша и они ће од октобра ове до јуна наредне године добијати по десет хиљада динара месечно. Желим да се захвалим тренерима и родитељима ове деце, јер су они изузетно заслужни за изузетне резултате које постижу ови спортисти. Ми ћемо наставити да пратимо резултате свих спортиста у нашој општини, како би најбоље и даље награђивали и на тај начин свима који се баве спортом давали мотивацију да постижу још боље резултате, нагласио је Радујко.
Александар Ћулибрк још нема пуних тринаест година и као пионир наступа за Куглашки клуб Апатин, а за своје досадашње резултате каже да су добри и додаје да ће стипендија коју добија помоћи да буду још бољи.
-Задовољан сам резултатима, али свакако да то може и боље. У новој сезони ћу покушати да будем још бољи, а у томе ће ми помоћи и стипендија коју сам добио јер ћу тај новац моћи да уложим у свој напредак. Покушаћу да дам себе максимално, како би остварио још веће успехе у будућности, изјавио је Ћулибрк.
Кајакашица Ања Ковачевић је задовољна управо завршеном сезоном, а према њеним речима, стипендија ће бити мотив за још бољи рад.
-Веома сам задовољна сезоном која је управо завршена. Много сам тренирала и успех није изостао, тако да иза себе имам доста лепих резултата. Било је напорно и тешко, али сам дала свој максимум и срћна сам због бројних медаља. Стипендија ми доста значи јер уз помоћ ње ћу себи моћи да обезбедим неке ствари, а свакако је и додатни мотив за још већи рад, напоменула је Ања.
The post ОПШТИНА АПАТИН СТИПЕНДИРА ПЕТ УСПЕШНИХ МЛАДИХ СПОРТИСТА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.