ОДРЖАН ФУДБАЛСКИ МЕМОРИЈАЛ “ДУШАН ДУЛЕ ХИРКС”

Izvor: Radio Dunav, 31.Jul.2023, 10:57

ОДРЖАН ФУДБАЛСКИ МЕМОРИЈАЛ “ДУШАН ДУЛЕ ХИРКС”

У апатинској спортској хали одигран је фудбалски меморијал “Душан Дуле Хиркс”, а снаге су као и прошле године одмерили екипа “Душан 1964” и ФК “Тереквеш” из Свилојева. Након добре утакмице у којој је постигнуто чак девет голова славио је “Тереквеш” резултатом 6:3, а по завшетку >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << утакмице уследила је подела медаља за све учеснике. Организатори кажу да су пред сам почетак другог узастопног меморијала у част овог некадашњег спортисте две екипе отказале учешће, што је утицало на сам ток турнира, али наглашавају да је битно да се меморијал одржава сваке године, што је примарни циљ како би се сачувала успомена на Дулета.
Душан Дуле Хиркс је рођен 04. новембра 1964. године у Апатину, као најмлађи од четири брата. Свој живот али и фудбалску каријеру је започео на Рибареву, да би се касније са својом породицом доселио у Апатину у популарне “есове”. Школу је похађао у Апатину, а фудбалску каријеру је започео у ФК “Пламен” са Рибарева, где је и дебитовао за први тим доста рано, већ са 17 година. Врло брзо уследио је позив апатинске “Младости”, која је и била круна његове каријере. Након тога одлази у купусински “Партизан” где и завршава каријеру. Хиркс је полагао за фудбалског судију и играо на бројним турнирима у малом фудбалу. Нажалост, 17. децембра 2013. Дуле нас је напустио од последица срчаног удара на радном месту. Иза себе је оставио сина Душана и ћерке Бојану и Сузану.
The post ОДРЖАН ФУДБАЛСКИ МЕМОРИЈАЛ “ДУШАН ДУЛЕ ХИРКС” appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.