ПОСЕТА СОНЋАНСКИХ МАЛИШАНА ПРИГРЕВИЦИ

Izvor: Radio Dunav, 23.Nov.2018, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ПОСЕТА СОНЋАНСКИХ МАЛИШАНА ПРИГРЕВИЦИ

У организацији учитељице Јасмине Мрђеновић, ученици 3а и 3б разреда Основне школе Игор Горан Ковачић из Сонте посетили су село Пригревицу.
У пратњи учитељица Биљане Рибић и Јасмине Мрђеновић, као и још неколико родитеља који су били у пратњи, ова два одељења су обишла Завичајни >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << музеј, где их је дочекао Момчило Тодорић.Упознали су се са оруђем, оружјем и ношњом из не тако далеке прошлости људи који су живели овде у 19. веку, као и оних који су колонизовани након 2. Светског рата.
Након тога, обишли су основну школу Младост где су их примили вршњаци учитељице Злате Суџуковић. Заједно су се дружили један школски час.
На крају су обишли Спомен библиотеку где су их угостили библиотекари Никола Илић и Мирјана Мрђеновић-Грња. У пријатној атмосфери каквој доликује овој културној установи, деца су се кроз кратак историјат ове јединствене Спомен библиотеке упознала са њеним радом од оснивања до данас.
Са лепим утисцима, сонћански малишани су се вратили кући, притом изразивши жељу да би поново дошли.

The post ПОСЕТА СОНЋАНСКИХ МАЛИШАНА ПРИГРЕВИЦИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.