ЛЕА КОКАИ КАДЕТСКА ПРВАКИЊА СРБИЈЕ И У КЛАСИЧНОМ ШАХУ

Izvor: Radio Dunav, 10.Maj.2021, 10:35

ЛЕА КОКАИ КАДЕТСКА ПРВАКИЊА СРБИЈЕ И У КЛАСИЧНОМ ШАХУ

У организацији Шаховског савеза Србије у суботичком хотелу „Патриа“ свечано је затворен 14. кадетски шаховски фестивал Србије. Главни део фестивала обележио је турнир у класичном шаху на коjем је учествовало више од 180 шахиста, а апатински спорт је представљало четворо младих >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << шахиста Шах клуба „Велемајстор“.
Најбољи резултат остварила је Леа Кокаи која је у конкуренцији девојчица до осам година убедљиво тријумфовала чиме је постала кадетска Првакиња Србије, а уједно је објединила титуле кадетског првака Србије у убрзаном и класичном шаху. Најбољи резултат у мушкој конкуренцији остварио је Михајло Стојановић у групи дечака до десет година освајањем осмог места, док је Душан Стојаковић у истој групи заузео једанаесто место. У веома јакој групи дечака до 12 година Милан Грозданић је са освојена 3,5 бода заузео двадесето место.
Синиша Гајчин, тренер шах клуба „Велемајстор“ је веома задовољан оствареним резултатима, а посебно импонује што ће шах клуб „Велемајстор“ и апатински спорт на предстојећем кадетском првенству Европе у Турској и кадетском првенству света у Грузији имати свог представника, шахисткињу Леу Кокаи.
The post ЛЕА КОКАИ КАДЕТСКА ПРВАКИЊА СРБИЈЕ И У КЛАСИЧНОМ ШАХУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.