ЛЕА КОКАИ КАДЕТСКА ПРВАКИЊА СРБИЈЕ И У КЛАСИЧНОМ ШАХУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У организацији Шаховског савеза Србије у суботичком хотелу “Патриа” свечано је затворен 14. кадетски шаховски фестивал Србије. Главни део фестивала обележио је турнир у класичном шаху на коjем је учествовало више од 180 шахиста, а апатински спорт је представљало четворо младих шахиста Шах клуба “Велемајстор”.

Најбољи резултат остварила је Леа Кокаи која је у конкуренцији девојчица до осам година убедљиво тријумфовала чиме је постала кадетска Првакиња Србије, а уједно је објединила титуле кадетског првака Србије у убрзаном и класичном шаху. Најбољи резултат у мушкој конкуренцији остварио је Михајло Стојановић у групи дечака до десет година освајањем осмог места, док је Душан Стојаковић у истој групи заузео једанаесто место. У веома јакој групи дечака до 12 година Милан Грозданић је са освојена 3,5 бода заузео двадесето место.

Синиша Гајчин, тренер шах клуба “Велемајстор” је веома задовољан оствареним резултатима, а посебно импонује што ће шах клуб “Велемајстор” и апатински спорт на предстојећем кадетском првенству Европе у Турској и кадетском првенству света у Грузији имати свог представника, шахисткињу Леу Кокаи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *