Izvor: DIA.rs, 19.Nov.2010, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleni trg južnog Sidneja

Arhitektonski studio “McGregor Coxall” je poznat po ulozi glavnog konsultanta nagrađenog projekta zelenog trga u južnom delu Sidneja. Ovaj arhitektonski studio je odneo pobedu na velikom međunarodnom konkursu, gde će ukupan budžet projekta iznositi čak 1,7 milijardi dolara. Reč je o preuređenju nekadašnjeg industrijskog zemljišta i prostoru kojeg će koristiti 5,500 korisnika okolnih stambenih objekata i 7,000 radnika.


Ovaj zeleni trg nalaziće se iznad postojeće metro stanice, na terenu koji je danas napušten i neuređen. Ovde nije reč samo o uređenju zelenih površina, iako je to veoma važan deo projekta, već će ovde svoje mesto pronaći i gradska biblioteka, bioskop, komercijalni sadržaji, te kafe-barovi i restorani. Svi ovi sadržaji će biti organizovani oko tzv. “zelene oaze” koja će koristiti recikliranu vodu i atmosferilije kako bi ponovo stvorila potok koji se ovde nekada nalazio.
...

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.