Vidikovac “HHF”, Meksiko

Izvor: DIA.rs, 02.Jun.2011, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidikovac “HHF”, Meksiko

”Ruta Peregrino” je naziv putanje koja prolazi nedaleko od meksičkog grada Gvadalahara, a koja je u ovoj državi izuzetno poznata. Reč je o putanji kojom u određenom dobu godine, tačnije tokom Svete nedelje, prođe više od 2 miliona hodočasnika. Vlasti nekoliko regiona kojima prolazi ova putanja, želeli su kreirati nekoliko novih repernih tačaka koji će poslužiti kao vidikovci i kao servisne tačke.



Jedna od ovih tačaka je nedavno realizovana i nosi >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << naziv “HHF”. Dizajnirana je od strane austrijskog arhitektonskog studija “HHF Architects”. Dizajn teži ka kreiranju cirkularne komunikacije koja je zapravo deo pešačenja ovom oblasti, gde hodočasnici moraju proći kratak lavirint kako bi došli do svog cilja - izuzetnog vidikovca sa kojeg se može sagledati celokupna oblast. Neobični otvori u volumetriji strukture pružaju dobru zaštitu za prolaznike, a opet omogućavaju igru vizura ka padini. Neobično oblikovane stepenice mogu se posmatrati kao zasebna celina, zahvaljujući svojoj neobičnoj, jednostavnoj i geometrijski proračunatoj estetici.
Prema rečima arhitekata, celokupna estetika i oblik ove strukture posledica su matematičkih proračuna i igre sa trodimenzionalnim cirkularnim oblicima.




Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs


 

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.