“Valle House”, Meksiko

Izvor: DIA.rs, 24.Nov.2010, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Valle House”, Meksiko

Arhitektonski studio “Materia Architecture” je tvorac dizajna kuće “Valle House”, koja se nalazi u glavnom gradu Meksika, Meksiko Sitiju.

Reč je o objektu koji se nalazi u naselju jednoporodičnih kuća, koje je još od prvih urbanističkih planova zamišljeno kao isključivo stambeno naselje. Okolni objekti datiraju iz 80-ih i 90-ih godina, čije su fasade materijalizovane u opeci. Novi vlasnici ove >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << parcele su želeli sagraditi novi dom, te su morali napraviti nekoliko kompromisnih rešenja kako bi se ovaj primer savremene arhitekture uspešno uklopio u kontekst lokacije.


Enterijer ovog doma prati savremene trendove, te nastojiti privući što više prirodne svetlosti korištenjem velikih staklenih površina, ali želeći da stvori privatnost i da se ogradi od susednih objekata. Blage organske crte fasade direktno vode dijalog sa celokupnim uličnim frontom, dok pojedini moderni prećišćeni arhitektonski oblici poručuju da je reč o novom objektu. Fasada je materijalizovana u opeci, čija se tekstura veoma lepo uklapa sa kubičnim formama koje razbijaju uniformnost estetike.


Osnove ovog objekta su prilično jednostavne, gde je raspored prostorija sasvim logičan. Na prvoj etaži se nalazi glavni ulaz koji vodi u niz prostorija dnevne zone poput kuhinje, trpezarije, dnevnog boravka i radne sobe. Veliki postotak parcele zauzima i unutrašnje dvorište koje ima glavnu ulogu u regulisanju dnevnog osvetljenja enterijera. Druga etaža je posvećena noćnoj zoni, gde se nalaze tri spavaće sobe sa pratećim sadržajima.


www.dia.rs
Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.