“The Beached House”

Izvor: DIA.rs, 31.Maj.2011, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“The Beached House”

Poslednji stambeni projekat arhitektonskog studija “BKK Architects” je objekat neobično uklopljen u pejzaž, naziva “The Beached House”. Ovo je svakako jedan od najpogodnijih naziva za ovu građevinu koja izgleda kao da izranja iz plaže, kreirajući interesantnu interakciju sa okolnim pejzažom.


Studio “BKK” je poznat po izuzetno estetičnim stambenim i komercijalnim projektima, a osnovan je 2000. godine. Prema rečima tri glavna partnera, filozofija >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << ovog studija je kreiranje arhitekture koja je “energična, otvorena za razmišljanje, te koja napreduje ka intelektualnoj percepciji prostora i rešavanju prostornih problema”.



“The Beached House” predstavlja drugi dom za investitore koji su bili željni dobre i kvalitetne zamene za boravak u jednoj od australijskih metropola. Svi elementi dizajna su upravo upućeni da Vas podsete da se nalazite u delu skoro netaknute prirode, gde je kreiran osećaj toplote i relaksiranosti. Zanimljiv oblik ovog doma, prema rečima arhitekata, zapravo je “volumetrijski origami: slaganje prostora jedan preko drugog”. Ivični prostori se uvek završavaju krovom koji je porinut u tlo. Ipak, oblik kuće svakako nije proizvoljan već je rezultat uslova mikroklime i težnje ka stvaranju vizura ka moru.
Enterijer i eksterijer u svakom pogledu čine jednu celinu. Korištena je paleta od svega nekoliko prirodnih materijala, koji su obogatili prostor svojim teksturama. Pažnja je usmerena na poglede ka moru i ka boravku u prirodi ili druženju pored bazena.




Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs


 

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.