“The Arctic Light”

Izvor: DIA.rs, 02.Jun.2011, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“The Arctic Light”

Norveški fotograf Terje Sorgjerd poznat je u stručnoj javnosti kao veoma uspešan fotograf neponovljive prirode Norveške. Većina njegovih fotografija deluju potpuno fantastično, kao da je reč o vešto sastavljenoj kompjuterskoj grafici iako je zapravo reč o hvatanju delića trenutka i pronalasku teško dostupnih pejzaža.

Norveška je poznata po veoma negostoljubivom terenu, što je svakako otežalo projekat o kojem je reč u ovom članku. U nastavku članka možete pronaći >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << video “The Arctic Light”, sastavljen od velikog broja video snimaka i fotografija tokom boravka ovog fotografa u arktičkom krugu Norveške. Reč je o prirodnom fenomenu koji se dešava na prelasku iz aprila u maj, kada se zalazak i izlazak sunca zapravo spajaju u neobičnu celinu, tako da se sunce zapravo nikada ne spusti ispod horizonta. Ovo kreira neobično osvetljenje i veoma bogate boje neba koja traju od 8 do 12 časova.
Poduhvat ovog fotografa je bio ipak izuzetno težak. Arktički krug Norveške je izuzetno hladan i nedostupan, sa svega nekoliko naseljenih mesta i skoro bez ikakvih saobraćajnica koje ih povezuju. Pored toga, da bi došao do vode morao je koristiti alpinističke veštine, koje u ovom slučaju ne smeju biti male. To ga je čak koštalo i kratkog boravka u bolnici, ali ovo skoro savršeno delo fotografije pejzaža to svakako nadoknađuje.


Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs


 

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.