Izvor: Gradnja-Online.com, 19.Dec.2011, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za izgradnju deonica Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig do polovine januara 2012. - Radovi vredni 250 mil EUR

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je u subotu (17. decembra 2011. godine) u Nepričavi kod Lajkovca raspisivanje tendera za izgradnju deonica Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig budućeg "Evropskog koridora 11", vrednosti 250 mil EUR.- Očekujem da će u narednih mesec dana biti raspisan tender za deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, dugačke oko 50 kilometara. Gradiće naše firme, a vrednost radova iznosi oko 250 mil EUR - rekao je Mrkonjic novinarima.Mrkonjić je izrazio zadovoljstvo intenziviranjem radova na delu deonice Ub-Lajkovac, kod Nepričave, koji su se i do sada odvijali, ali nije komentarisao višemesečni prekid radova na području opštine Ub na toj deonici.Zamenik predsednika ubske opštine Sava Sarić rekao je u subotu (17. decembra 2011. godine) da se na delu deonice kroz tu opštinu "i dalje ništa ne radi" i dodao da nije ni znao da je ministar Mrkonjić bio na gradilištu u Nepričavi.- Preduzeće za puteve "Beograd" je, kao deo "Nibens grupe", u velikim problemima; bilo je govora da će radove i na području opštine Ub preuzeti "Putevi Užice", ali se do danas ništa nije promenilo, radovi nisu nastavljeni - kazao je Sarić agenciji Beta.Deo autoputa od Uba do Lajkovca gradi konzorcijum domaćih preduzeća, među kojima su najveći "Putevi Užice" i "Planum", a vrednost investicije je oko 80 mil EUR.Ta deonica dugačka je 12,5 kilometara, a kod Nepričave se grade vijadukt i pet mostova.Autoput - "Evropski koridor 11" preko Beograda i Čačka, i uz vezu sa "Evropskim koridorom 10", vodi na južnoj strani ka Crnoj Gori i BiH, a, uz pomorsku vezu i ka Italiji, a na severnoj strani, krakom takođe budućeg auto-puta od Beograda do Vršca, ide do granice Rumunije.Kroz Srbiju su za sada utvrđene deonice Beograd-Obrenovac (dugačku 25 kilometara), Obrenovac-Ub (27 kilometara), Lajkovac-Ljig (25 kilometra) i Ljig-Čačak (50 kilometara).

Nastavak na Gradnja-Online.com...






Povezane vesti

RTS: Novi tenderi za Koridor11, najavio ministar Milutin Mrkonjić

Izvor: Moto.rs, 20.Dec.2011, 09:25

Uskoro novi tenderi za izgradnju deonica na Koridoru 11, najavio ministar Milutin Mrkonjić. Na izvođenju radova biće angažovane domaće firme, rekao ministar i dodao da je vrednost radova 250 miliona evra. Kliknite ovde da biste pročitali vest u celini na izvornoj stranici » . foto...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Gradnja-Online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Gradnja-Online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.