Projekat “streetartlove.rs”

Izvor: DIA.rs, 08.Feb.2011, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat “streetartlove.rs”

Projekat “streetartlove.rs” predstavlja pionirski pokušaj da se dokumentuje nekonvencionalna umetnost u gradovima koji ne poseduju izraženu “uličnu umetnost”. Prikazujući upečatljivu, jedinstvenu i inovativnu uličnu umetnost Beograda, kreirana je knjiga koja pokazuje talenat i energiju grada koji ovim projektom pretenduje da postane centar ovakve umetnosti regiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs <<
Knjiga sadrži fotografije poznatog konceptualnog fotografa Marka Todorovića, koji je dokumentovao rad nekoliko umetnika, poznatih kao “352”, “Tkv” i “Air”, koji su se pojavili pre skoro pet godina. Knjiga prikazuje najzanimljivije primere ulične umetnosti koje jasno prikazuju stanje društva, vrednovanje određenih aspekata života i sociološke promene u Srbiji.
Ono po čemu je ova knjiga posebna jeste da ona zapravo predstavlja ulaznicu u svet virtuelne stvarnosti, koja je tokom prethodne dve godine zaokupila veliku pažnju svetske javnosti. Listajući knjigu, čitalac se suočava samo sa jednim delom priče, onim delom kojeg je bilo moguće prikazati kao štampani materijal. Ukoliko čitalac poseduje telefon novije generacije, kamera telefona će poslužiti da se identifikuje sadržaj određenih stranica, te će pokrenuti video materijal, animaciju ili dodatne slike na telefonu. Skoro svaka njena stranica predstavlja platformu za dodatni sadržaj.

Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.