Projekat “SOHO”, Zaha Hadid

Izvor: DIA.rs, 29.Avg.2011, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat “SOHO”, Zaha Hadid

Privatni građevinski poduhvat, poznat pod nazivom “SOHO China”, postoji od 1995. godine i do sada je proizveo izuzetne poslovne objekte u Šangaju i Pekingu. Tokom prethodnih godina, investitori su podigli rizik tražeći neke od danas najaktivnijih arhitekata da proizvedu nacrte za izuzetne građevinske projekte. O nekima ste do sada mogli pročitati na DIA.RS, a danas Vam donosimo kratak pregled najnovijeg projekta koji će biti proizvod poznatog arhitektonskog studija “Zaha Hadid >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << Architects”.



Reč je o projektu naziva “Wangjing SOHO” koji će se nalaziti na izuzetnoj lokaciji u Pekingu. Reč je o veoma velikoj parceli koja povezuje poslovni deo grada sa aerodromom. Arhitekte su dizajnirali tri objekta sličnih volumetrija čiji će oblici uticati na prve utiske koje posetioci Pekinga mogu steći, prilikom odlaska sa aerodroma. Na ovoj lokaciji već sada se ukrštaju železničke linije, metro i autoput.
Prema trenutnim proračunima, izgrađena površina će iznositi čak 115,000 kvadratnih metara, a činiće je program poslovnog karaktera, uz dodatak niza niskih poslovnih objekata. Projekat predviđa i uređenje okolnog zemljišta, te će Peking dobiti oko 50,000 kvadratnih metara parka. Najviši objekat će postati značajan reper sa svojih 200 metara visine.


Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.