Projekat “Cloud”, London

Izvor: DIA.rs, 23.Sep.2010, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat “Cloud”, London

Poznato je koliko promena uloga domaćina Olimpijskih igara može doneti jednom gradu. Prepravljaju se generalni urbanistički planovi, grade se nove i proširuju postojeće magistrale trase, podižu se savremeni sportski kompleksi... Međutim, takođe je poznata težnja svakog domaćina da ponosno pokaže svoje građevinsko-inženjersko znanje gradnjom veoma ambicioznog projekta, koji vremenom postaje jedan od zaštitnih znakova tog grada.
London, organizator Olimpijskih igara 2012. godine, pre par meseci je predstavio izgled jednog ovakvog projekta, a reč je o čeličnoj skulpturi visokoj 115 metara, koja je poznata pod nazivom “ArcelorMittal Orbit”, o kojoj smo već pisali. Međutim, nedavno je predstavljen sasvim novi projekat, koji će sigurno postati svojevrsna atrakcija. Reč je o “oblaku” sfera koje predstavljaju trodimenzionalni prostor za prikazivanje informacija i reklama.

Prema rečima tima kreatora, ovde je reč o digitalnoj arhitekturi. Tim se sastoji od arhitekata, eksperata za lake konstrukcije i građevinskih inženjera, koji su eksperti u svom...

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.