Prodavnica i kafe/bar “Mundvoll”

Izvor: DIA.rs, 03.Jun.2011, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodavnica i kafe/bar “Mundvoll”

“Mundvoll” je kafe-bar i prodavnica koja ima za cilj da ponovo oživi koncept male lokalne prodavnice, koja je bazirana na konceptu sada već nestalih “Tante Emma” prodavnica koje su bile izuzetno popularne u malim nemačkim gradovima.

Projekat je uključivao kombinaciju kafe-bara koji nudi sokove i kafe, zatim sendviče, salate i slična jednostavna jela, ali i prodavnicu svakodnevnih potrepština. Nalazi se unutar koledža u Fridrišafenu, a dizajn je morao biti >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << podložan želji vlasnika da menjaju lokaciju prodavnice unutar kampusa sa vremena na vreme.


“Joint Perspectives” je kreativni studio koji je osmislio vizuelni identitet, veb sajt, pakovanja i enterijer same prodavnice. Koristeći jedan studio (tim od dva dizajnera) vlasnici su dobili dobro osmišljen vizuelni identitet čiji se koncept uspešno provlači kroz sve aspekte dizajna.




Prema rečima dizajnera, težnja ovog projekta bilo je kreiranje opuštenog i ugodnog prostora, prvenstveno namenjenog mladim ljudima. Što se tiče enterijera, pored osmišljavanja samog prostora, dizajneri su kreirali šank, police i sofu. Korišteni su materijali poput šperploče, drvenih gajbi i metala koji su u kombinaciji sa šarolikim koloritom kreirali zanimljiv enterijer. Nisu vršene veće intervencije u volumetriji samog prostora, upravo jer vlasnici ubrzo žele promeniti lokaciju.



Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs


 

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.