Pozorište u Maroku, Zaha Hadid

Izvor: DIA.rs, 13.Dec.2010, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorište u Maroku, Zaha Hadid

Pre izvesnog vremena, arhitektonski studio svetski poznate Zahe Hadid je dobio zadatak kreiranja projekta “Velikog pozorišta” u velikom priobalnom gradu Maroka, Rabatu. Početkom prethodnog meseca predstavljene su vizuelizacije nove građevine koje su konačno dobile finalno odobrenje od zvaničnika ovog grada.


Reč je o >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << već dobro poznatoj nadrealnoj formi koja će zauzeti prostor od oko 47,000 kvadratnih metara. Objekat će posedovati dva velika pozorišta, gde će jedan auditorijum sadržati 2,050 mesta, a drugi 540 mesta za sedenje. Tu su svakako i mnogobrojni prateći kulturni i komercijalni sadržaji, kao i amfiteatar na otvorenom za 7,000 ljudi.

Rabat je izdvojio 120 miliona eura za realizaciju ovog projekta, sa nadom da će ovaj grad od oko 700 000 stanovnika postati novi kulturni centar zemlje koja poseduje izuzetno snažnu i autentičnu muzičku tradiciju. Prema trenutnim planovima, rok za izgradnju je kraj 2014. godine, kada će početi druga faza urbanističkog razvoja koja uključuje modernizaciju okolnih poslovno-stambenih blokova.


www.dia.rs
Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

Nastavak na DIA.rs...






Povezane vesti

Bor dobija Inkubator centar

Izvor: B92, 13.Dec.2010

Bor -- Bor će dobiti biznis inkubator centar koji će biti izgrađen zahvaljujući donaciji Svetske banke u iznosu od 700 000 evra...Prema rečima presednika borske opštine Nebojše Videnovića, biznis inkubator centar biće smešten u zdanju "Kapija grada", na prostoru od 1 500 metara kvadratnih pored...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.