Paviljon “Firestone”

Izvor: DIA.rs, 20.Dec.2010, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paviljon “Firestone”

Paviljon “Firestone” se nalazi nedaleko od grada Longmidou (Longmeadow) u američkoj državi Masačusets. Nakon kupovine ove parcele, vlasnik je dobio paviljon prvobitno izgradjen 1960-ih godina, koji je prošao kroz modernističku obnovu tokom 1980-ih kada je dodat bazen. Ove, 2010. godine, vlasnik se obratio arhitektonskom studiju “Newick Architects” u želji da arhitektonski objedini ovu celinu i da je modernizuje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs <<
Paviljon je pravljen sa ciljem da posluži održavanju zabava i raznih vrsta druženja, a programski se nalazi u okviru jednoporodičnog objekta koji je okružen gustom šumom.


Arhitekte su rešili da se obnova i modernizacija izvede putem izrade nove kapije koja će kreirati privatnost korisnicima, zatim postavljanjem novog popločanja oko bazena, te sadnjom niskih biljaka uz kapiju koja je orijentisana ka šumi.


Nova kapija kombinuje elemente od mlečnog stakla sa novom čeličnom strukturom koja je veoma vešto ukomponovana u postojeće betonske celine. Iznad ulaza u paviljon nalazi se novi ravni krov sa šljunčanom podlogom. Sve površine su ofarbane belom bojom kako bi se stopile sa koloritom kuće.


Ovaj projekat je dobitnik nagrade američkog udruženja arhitekata (AIA) za rekonstrukciju i nadogradnju postojeće strukture.
Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.


(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.


www.dia.rs

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.