Obnova parka “Paddington Reservoir”, Sidnej

Izvor: DIA.rs, 06.Sep.2010, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova parka “Paddington Reservoir”, Sidnej

Veoma poznati sidnejski rezervoar vode “Paddington Reservoir” je nedavno prošao kroz restauraciju i transformaciju u moderan park i gravitirajuću tačku okolnih blokova. Posetioci su slobodni da šetaju ruiniranim, ali obnovljenim objektom iz 19. veka, da uživaju u dramatičnim prostorima i igri svetlosti koja se probija kroz mnogobrojne arkade.

“Paddington Reservoir” je građen u periodu od 1866. do 1878. godine, gde su postrojenja za vodu izgrađena u podzemnom nivou koji je posedovao zatravnjen krov, što je u to vreme bio veoma neobičan građevinski poduhvat. Postrojenje je prestalo sa radom 1930-ih godina, gde je služilo kao garaža do 1990. godine, kada se krov urušio.


Prvi posao...

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.