Naselje Arkoiris

Izvor: DIA.rs, 16.Dec.2010, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naselje Arkoiris

U ovom članku je reč o izgradnji potpuno novog susedstva u Dominikanskoj Republici, koje je realizovano u skladu sa standardom ove države, ali koje treba da pruži primer budućem razvoju.


Reč je o regiji ove ostrvske zemlje koja je poznata po poljoprivredi, ali i velikom stepenu industrijalizacije što je pokrenulo neplaniranu >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << urbanizaciju naselja, koja kao i u drugim svetskim zemljama konstantno oduzima vredne prirodne resurse, pri tome zagađujući okolinu. Kako bi se sprečilo progresivno širenje neplanskih naselja, arhitektonski studio “Roberto Rijo + Arquitectos Associados” je kreirao eksperimentalno naselje koje treba ponuditi ugodnu arhitekturu uz mali budžet.


Reč je o tri vrste jednoporodičnih objekata koje su osnovama prilagođene varijetetima tipografije. Reč je o jednostavnoj materijalizaciji objekata čiji je kolorit u skladu sa okolinom. Jednostavna geometrija sarađuje sa osama urbanističkog projekta, što je proizvelo jednostavnu geometriju i efektnu arhitektonsku kompoziciju.

Objekti su organizovani tako da je dnevna zona u prizemlju, dok su spavaće sobe i toaleti organizovani na spratu. Svaka pojedinačna kuća poseduje baštu pri uličnom frontu, verandu i malo dvorište.



www.dia.rs
Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.