Kuća “The View House”

Izvor: DIA.rs, 10.Jun.2011, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuća “The View House”

Kuća “The View House” pokušava na jedan savremen način iskoristiti parcelu od oko 2,200 kvadratnih metara na kojoj se nalazi. Smeštena je u prirodi karakterističnoj za Argentinu i sama kuća se prostire na oko 300 kvadratnih metara površine. Dizajn pokušava uskladiti dve konfliktne želje vlasnika, a to je otvorenost ka svim strana sveta i maksimizacija vizura iz objekta, kao i zatvorenost same kuće i obezbeđenje privatnosti.

Arhitekte studija “Diego Arraigada >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << Arquitecto” su odlučili kreirati objekat masivnog izgleda, koji će posedovati minimalnan uticaj na samo zemljište. Fasada je kreirana od jednog kontinuiranog momenta, tako da sve strane fasade zapravo postaju primarne.



Formalnost i tektoničnost mase kuće zapravo je rezultat osnovne geometrije i oduzimanja uglova koji su zasečeni, čime se umanjuje zauzetost zemljišta i što je još važnije, jasno se poručuje stav vlasnika.
Unutrašnjost doma takođe poseduje oštre uglove i jasnu igru geometrijom koja je ublažena neutralnim koloritom i povremenom pojavom drveta. Dok su mase zidova i plafona potpuno bele, drveni podovi dobro sarađuju sa stepeništem i prozorima koji veoma upečatljivo zaokružuju poglede ka okolnoj prirodi.





Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs


 

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.