Kafe-bar “Rockwall”

Izvor: DIA.rs, 17.Dec.2010, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kafe-bar “Rockwall”

Salamanka je deo grada Hobart, glavnog grada Tasmanije, koji je poznat po svom istorijskom industrijskom karakteru, gde su nekadašnja velika pristaništa pretvorena u atraktivne restorane, galerije i male poslovne prostore. Samim tim, pešački karakter saobraćajnica je veoma izražen, gde je uglavnom reč o širokim popločanim šetalištima.

Za razliku od okolnih kafe-barova, koji imaju veliki fasadni stakleni >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << front i stolove na ulici, “Rockwall” želi zaintrigirati posetioce otuđivanjem od uličnog fronta.


Prilikom samog ulaska u kafe-bar “Rockwall” prostor se naglo sužava, usmeravajući pogled ka šanku koji se nalazi na samom kraju ovog uskog i dubokog prostora. Iako na prvi pogled izgleda da je broj upotrebljenih materijala izuzetno velik, važno je napomenuti da je arhitektonski studio “Dock4 Architecture” svoj projekat zasnovao na oživljavanju postojeće sirove estetike, jer je ovaj prostor deo nekadašnjeg velikog pristaništa.


Čelične grede i stubovi su deo originalog projekta sa početka 19. veka, zatim neobrađeni krečnjački kamen koji je dodat naknadno, kao i drveni pod, deo su postojeće estetike koja je prošla kroz suptilnu renovaciju. Upotreba diskretnog osvetljenja naglašava neobrađene teksture materijala i stvara intimnu i toplu atmosferu.


www.dia.rs
Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.