Hotel “Cliff_hanger”, SAD

Izvor: DIA.rs, 16.Nov.2010, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hotel “Cliff_hanger”, SAD

Veliki kanjon reke Kolorado je prethodnih decenija postao poznat po smelim arhitektonskim i građevinskim poduhvatima, čije su se ideje oslanjale na kamene oblike terena i neponovljive poglede i vizure. Dizajn novog hotela studija “HKS Architecture” ulazi u sam kanjon, gde je objekat zapravo vertikalno oslonjen na stene.

Pošto je reč o nepristupačnoj lokaciji, posetioci će pristupati hotelu terenskim >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << vozilima, te će se nakon ulaska u hotel naći u veoma neobičnom panoramskom liftu. Recepcija je smeštena na samom “dnu” objekta, u atrijumu visokom četiri etaže, odakle se pružaju pogledi ka samom srcu kanjona. Iako je svakako reč o čelično-betonskoj nosećoj konstrukciji, fasade će biti obložene staklom, kako bi posetioci mogli uživati u vizurama, te u bogatom dnevnom osvetljenju i toploti. Prema trenutnim planovima, hotel će ponuditi jednu sobu po etaži, što znači da će biti ukupno 27 soba. Ovo je računica koja se pokazala kao najisplativija imajući u vidu eksperimentalni karakter konstrukcije i hotelijerske usluge.


Jedna od zanimljivih stvari jeste svakako proizvodnja električne energije, jer se sama lokacija izgradnje nalazi veoma daleko od postojećeg dalekovoda. Prema rečima arhitekata, hotel će uspeti da zadovolji godišnju potrošnju električne energije putem sopstvenih solarnih panela, iako nije precizirana njihova lokacija i uticaj na estetiku hotela.

Glavna ideja projekta “Cliff_hanger” jeste bilo stvaranje potpuno nove tiplogije u hotelijerstvu, te uživanje u centru same netaknute prirode. Iako je jasno da cene usluga ovoga hotela neće biti male, arhitektonski studio je sa predviđanjima da će ovo biti veoma uspešan poslovni korak, rešio da počne sa prilagođavanjem projekta još nekim lokacijama  prirodnih retkosti.
www.dia.rs
Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.