Glavna železnička stanica Hong Konga – Studio “Aedas”

Izvor: DIA.rs, 04.Sep.2010, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavna železnička stanica Hong Konga – Studio “Aedas”

Jedan od trenutno najvećih projekata u Hong Kongu jeste izgradnja glavne železničke stanice, koja će nositi naziv “West Kowloon Terminus” (češće spominjana kao “WKT”). Ova železnička stanica će objedinjavati tri različita tipa železničkog saobraćaja, a to je direktna brza linija do aerodroma, zatim ekspresni međugradski saobraćaj, te mnogobrojne gradske linije.

Objekat poseduje veoma značajnu lokaciju, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << će se u budućnosti graničiti sa novoplaniranim kulturnim distriktom, dok se sa suprotne strane nalazi čuvena luka Viktorija. Ovaj objekat će posedovati čak 400,000 kvadratnih metara prostora, gde će veoma veliki deo biti namenjen izdavanju i prodaji, što će izuzetno uticati na budžet ovog multimilonskog grada.


Pošto je reč o glavnoj železničkog stanici koja će svakodnevno biti “kapija” pri ulazu u grad hiljadama putnika, arhitekte koje dolaze iz veoma cenjenog studija “Aedas” žele da objekat u potpunosti transformišu u zelenu oazu koja će posedovati sve moderne komercijalne sadržaje, ali i velike sportsko-rekreativne sadržaje na otvorenom, koji su preko potrebni gradu poput Hong Konga. Pošto će objekat biti prekriven zelenilom i šetalištima, verovatno će upravo ova železnička stanica posedovati najbolje vidike koji će obuhvatiti celokupnu panoramu grada. Objekat će čak posedovati rotirajuću platformu za razgledanje grada, na svojoj najvišoj tački.

www.dia.rs

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.