Enterijer skandinavskog doma

Izvor: DIA.rs, 04.Jul.2011, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enterijer skandinavskog doma

Kuće Skandinavije su svakako jedna od najprepoznatljivijih kategorija u stambenoj arhitekturi, bez obzira o kojem periodu je reč. Uslovljene oštrom klimom i nepovoljnim odnosom dana i noći tokom kalendarske godine, skandinavske kuće uvek pokušavaju da upadljivim belim koloritom privuku što više dnevne svetlosti, dok im je unutrašnjost neobično topla i zanimljiva.


U ovom članku je reč o kući koja se nalazi na jednom seoskom imanju u švedskom gradu Malarhusen, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << se nalazi na samom jugu Skandinavije. Reč je o veoma velikoj kući koja se prostire na oko 450 kvadratnih metara.
Iako na prvi pogled ne izgleda kao tipična skandinavska kuća, njena unutrašnjost zasigurno će opovrgnuti tu tvrdnju. Bela boja preovladava ne samo na fasadi već i u enterijeru koji je izuzetno prozračan, svetao, topao i lak. U ovom enterijeru nameštaj je taj koji ima ulogu unošenja note kolorita, gde je reč o šarolikim foteljama, krevetima ili upečatljivim tepisima. Pored toga, vladavinu bele boje razbijaju i čelični stubovi, elementi od opeke i kamena ili grede koje poseduju svoju originalnu estetiku i teksturu. Ipak, prostor svakako nije zakrčen nameštajem već nameštaj čini njegovu bitnu komponentu koja ima ključnu ulogu u finalnom izgledu i atmosferi.












Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs


 

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.