Enterijer potkrovlja, Madrid

Izvor: DIA.rs, 01.Dec.2010, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enterijer potkrovlja, Madrid

Poznati španski arhitekta Hektor Ruiz Velaskez (Hector Ruiz Velazquez) dizajnirao je nedavno realizovani projekat enterijera velikog potkrovlja u Madridu. Projekat je poznat pod nazivom “Serrano Penthouse”.

Već na prvi pogled uočava se jasnoća oblika koji obrazuju ovaj enterijer, te monohromatski kolorit koji je postao autentični potpis ovog arhitekte. Kao i u sličnim projektima koje je kreirao Ruiz, >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << pribegava se tranformaciji tradicionalnih ortogonalnih zidova u pokrenute mase koje unose dinamiku i savremen osećaj prostora. Zidovi i dalje imaju masivan izgled iako je reč o gipsanim oblicima koji kombinuju ekonomičnost sa estetikom, dobrim termalnim karakteristikama i mogućnostima oblikovanja.


Prostorije su povezane na taj način da se ulivaju i međusobno prepliću, gde je upotreba vrata svedena na neophodni minimum. Jedna od glavnih karakteristika jeste fluidnost i kontinuituet prostora, što je omogućeno oblicima zidova ali i svođenjem broja upotrebljenih materijala na minumum. Svi zidovi su potpuno beli, gde su njihovi oblici naglašeni diskretnim osvetljenjem. Plafoni su takođe beli, dok su podne ravni materijalizovane od raznih vrsta parketa, čime se razgraničavaju prostorne celine stana.

Galerija fotografija:
www.dia.rs
Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.