Enterijer kompanije “iCrete”, SAD

Izvor: DIA.rs, 19.Jul.2011, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enterijer kompanije “iCrete”, SAD

Arhitektonski studio “The Felderman Keatinge + Associates” kreirao je projekat enterijera za sedište kompanije “iCrete” u Los Anđelesu, SAD. Reč je o veoma mladoj kompaniji koja aktivno probija tržište ekološki održivih materijala, kreiranjem nove vrste ekološki opravdanog betona.

Tokom prethodne decenije desio se postepen ali značajan pomak u projektantskoj filozofiji oblikovanja radnih prostora. Ovi prostori su postala mesta u kojima se vrednuje produktivnost >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << pojedinca i gde arhitektura ima važno mesto u jačanju osećaja zajedništva, pripadnosti jednom timu i poboljšanju radne svakodnevnice. Radnik koji voli odlazak na posao, ljude u svom okruženju i prostor u kojem radi, svakako će postići veću produktivnost.


Generalno, ovaj prostor se ne razlikuje puno od projekata enterijera velikih kompanija koje smo do sada videli. Ipak, pošto je reč o manjoj kompaniji, dizajn prostora je veoma dobro zaokružen, promišljeno uređen, gde je svaki detalj na svom mestu.
Osnova ovog prostora je neutralna bela boja, koja povezuje sve kancelarije, prijemne prostorije i prostore za odmor. Suptilne varijacije određuju namenu određenog prostora koji je ograničen najčešće staklenim panelima, eliminišući izolaciju zaposlenog. Kancelarije namenjene razgovoru sa klijentima su uređene malo upečatljivije i to pomoću raznih elemenata mobilijara koji treba da ostave jak utisak na potencijalnog klijenta. 



Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.