Centrala banke “DnB NOR”, Oslo – Studio “MVRDV”

Izvor: DIA.rs, 23.Sep.2010, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centrala banke “DnB NOR”, Oslo – Studio “MVRDV”

Nedavno je započeta izgradnja poslovnog objekta veoma modernog i upečatljivog dizajna, koja je svoje mesto pronašla u glavnom gradu Norveške. Ovaj objekat je delo poznatog studija “MVRDV”, a prema trenutnim planovima posedovaće 17 etaža sa ukupnom površinom od 36,500 kvadratnih metara.


U ovom objektu će biti smeštena centrala norveške banke “DnB NOR”, a planira >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << se izgradnja još dva krila, koja će biti spojena podrumskom etažom površine 3,000 kvm. Ovde je reč o projektu aktiviranja rečnog fronta, koji će postati novi poslovni deo ovog grada, sa modernim objektima i velikim zelenim površinama.
Prema rečima odgovornih projektanata, reč je o skeletnoj nosećoj strukturi koja poseduje modularne podele, te će prostor podržati bilo kakvu izmenu unutrašnje organizacije ili preraspodele prostora. Upravo zbog toga, objekat se temelji na jednom modulu koji se multiplicira na fasadi, ali koji stvara veoma dinamičnu i interesantnu fasadu, koja će biti obložena kamenim pločama.


Prateći moderne graditeljske standarde Norveške, svaka etaža će posedovati izvesnu zelenu površinu, koja će najvećim delom pronaći svoje mesto na terasama, koje postaju interesantna mesta za socijalizaciju.
www.dia.rs

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.