Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2019, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Priština u strahu od Specijalnog tužilaštva, odgovoriti na njene laži

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da Priština veoma uznemirana pozivima Specijalog tužilaštva usmerenim prema ključnim ličnostima Oslobodilačke vojske Kosova i pokušava da to gurne u drugi plan najavom da će doneti razoluciju kojom proglašava da je Srbija počinila genocid na Kosovu.

"Oni žele da kažu da su žrtve i da im ne treba suditi već nekom drugom", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Drecun, gostujući u jutarnjem Dnevniku Radio televizije Srbije.

Prema njegovim rečima, očekuje se podizanje optužnica i "očigledno je da su oni - poput Kadri Veselija, Tačija, Haradinaja i drugih, koji sprovode ovu progandnu kampanju, ti koji mogu da se nađu na njima za najgore zločine".

Drecun je rekao i da Priština pokušava da onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom.

On je rekao da je Priština pokušala da u Americi organizuje "predstavljanje navodnih srskih zločina", ali da to nije bilo "zapaženo", jer se vidi da je "zasnovano na lažima i propagandi", ali da Srbija kao država mora na to da odgovori.

On će, kao predsedavajući Radnom grupom za prikupljanje činjenicama o zločinima na Kosovu, pozvati predstavnike srpskog kokusa u Americi da, ako je moguće, organizuju da predstavi svoja saznanja o zločinima OVK.

"Mi na poteze Prištine moramo da odgovorimo brojnim činjenicama koje imamo i predstavimo ih Ujedinjenim nacijama, institucijama Evropske unije i prijateljskim zemljama i tako pariramo lažnoj slici koju pokušava da stvori Priština", rekao je Drecun.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drecun o Veseljijevoj inicijativi: Pokušavaju da skrenu pažnju sa svojih zločina

Izvor: RTS, 16.Maj.2019

Najnoviji potezi prištinskih vlasti, odnosno najava formiranja komisije koja će prikupljati činjenice o navodnim zločinima Srbije na Kosovu i Metohiji predstavlja čistu propagandu, ali i taktiku da skrenu pažnju sa zločina koje su oni počinili, rekao je za RTS predsednik Skupštinskog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.