Zabrana za još 943 farme u Nemačkoj

Izvor: Studio B, 15.Jan.2011, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrana za još 943 farme u Nemačkoj

Nemačke vlasti zabranile su prodaju jaja, piletine i svinjetine sa još 934 farme u zemlji iz straha da su životinje bile hranjene štetnim dioksinom, javlja AP.

Ministarka poljoprivrede Ilse Aigner je izjavila danas da su vlasti Donje Saksonije otkrile da je jedan proizvođač osumnjičen za prodaju hrane zagađene dioksinom sakrio svoje isporuke u 934 farme.

Ona je objasnila da je prodaja tim farmama >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zabranjena kako bi se sprečilo dalje rasturanje moguće zagađenih proizvoda.

Zbog pronađenih visokih koncentracija dioksina u jajima i piletini prošle nedelje zabranjena je prodaja tih proizvoda za nekoliko hiljada farmi u Nemačkoj.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.