Zabrana rada sedam klanica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrana rada sedam klanica

Inspektori za rad su kontrolom rada klanica, farmi i pogona za preradu mesa utvrdili mnoge nepravilnosti, zbog kojih je izrečeno sedam zabrana rada, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Od 1.554 zatečenih radnika, 23 su radila "na crno", svi kod 10 od ukupno 107 kontrolisanih poslodavca. Tim poslodavcima je naloženo da sklope ugovore o radu sa svim angažovanim radnicima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Zbog nepoštovanja zakona podneto je 26 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, od kojih je 14 iz oblasti radnih odnosa, a 12 iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Doneto je 65 rešenja o otklanjanju nedostataka iz oblasti bezbednosti zdravlja na radu i 36 rešenja za otklanjanje nedostataka iz oblasti radnih odnosa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.