Volite li mekčiken? (VIDEO)

Izvor: Mondo, 28.Avg.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volite li mekčiken? (VIDEO)

Na internetu su se pojavili snimci užasnog iživljavanja nad životinjama na farmi koja uzgaja piliće za lanac Mekdonalds. PAŽNJA: UZNEMIRUJUĆI VIDEO!

Foto: screenshot/youtube

Radnik farme je štapom udarao jedno pile do smrti na farmi firme "Tajson fuds" u Tenesiju, dok ostali pilići hramlju okolo na slomljenim nogama u pretrpanom prostoru.

Piletina sa te farme koristi se u Mekdonaldsu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za "hepi mil" i "mekčiken sendviče".



Izvor: youtube

Video je sakrivenom kamerom snimio aktivista organizacije za zaštitu životinja PETA.

Na snimku se vide desetine hiljada pilića koje žive u mraku, gužvi i užasnim uslovima.

Kompanija "Tajson fuds" izdala je saopštenje u kojem je navela da istražuje optužbe o zlostavljanju životinja i istakla da je raskinula ugovor sa farmom na kojoj je načinjen snimak.

U Mekdonaldsu su naveli da je "takvo ophođenje prema pilićima neprihvatljivo" i da sa "Tajson fudsom" rade na daljoj istrazi tog slučaja.

"Naša očekivanja o zdravlju i dobrobiti životinja na farama sada su još veća", rekao je portparol Mekdonaldsa.

Vlasnik farme na kojoj su pilići mučeni nije bio dostupan za komentar.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.