VIŠE NEGO UNOSAN BIZNIS: Otvara se nova FARMA MAGARACA u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2019, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIŠE NEGO UNOSAN BIZNIS: Otvara se nova FARMA MAGARACA u Srbiji

Na srpsko i evropsko tržište stižu skup delikatesi

Na proleće će se u Bobovu kod Svilajnca otvoriti farma magaraca sa koje bi narednih godina na srpsko, a potom i na evropsko tržište, trebalo da stižu magareće mleko i prerađevine.

Magareće mleko trenutno dostiže cenu od 40 do 50 evra po litru.

U Specijalnom rezervatu prirode "Zasavica" već se nude magareći proizvodi i na tržištu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dostižu visoke cene: tako se decilitar likera od magarećeg mleka prodaje za 1.150 dinara, dok 50 grama magarećeg sira, jedinstvenog i najskupljeg na svetu, košta čak 7.800 dinara. Za istu količinu običnog magarećeg sira potrebno je izdvojiti 6.000 dinara.

U prodavnici gde se mogu naći magareći sir i liker prodaju se i kozmetički proizvodi, pa je tako u ponudi noćna krema za lice od magarećeg mleka po ceni od 3.000 dinara dok sapun od njega košta 600 dinara.

Na policama je i kulen, ali od konjskog mesa, a košta 3.000 dinara kilogram.

Dok za kilogram slanine obične svinje treba platiti oko 800 dinara, slanina mangulice košta čak 1.500 dinara.

Slično je i kada je kulen u pitanju - kilogram kulena od mangulice košta 6.000, a šunke 2.400, dok je kilogram masti mangulice 500 dinara iako je cena proizvoda od običnih svinja i do pet puta manja.

Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.