Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje: Izraelski list otpustio karikaturistu zbog crteža premijera kao svinje

Izraelsko udruženje novinara saopštilo je danas da je jedan časopis u Jerusalimu otpustio karikturistu zbog prikazivanja premijera Benjamina Netanjahua i poslanike vladajuće stranke Likud nacrtao kao svinje iz romana "Životinjska farma" Džordža Orvela.

Avi Kac, karikaturista koji radi honorarno za "Džerusalem riport", otpušten je posle objavljivanja te karikature u ovonedeljnom izdanju časopisa.

Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mu je bilo da kritikuje odluku izraelske vlade da odobri sporni zakon kojim se Izrael definiše kao "nacionalna država jevrejskog naroda".

Uz crtež je bio tekst preuzet od Orvela: "Sve životinje su jednake, ali neke su jednakije od drugih". Kritičari navode da se zakonom smanjuje status arapskog jezika i marginalizuje arapska manjina u zemlji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

OTKAZ ZBOG KARIKATURE Prikazao Netanijahua u stilu Orvelove "Farme" (FOTO)

Izvor: Blic, 26.Jul.2018

Izraelski časopis otpustio je karikaturistu koji je izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i poslanike partije Likud naslikao kao likove svinja iz "Životinjske farme" Džordža Orvela, saopštilo je danas udruženje izraelskih novinara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.