U Novom Bečeju grade najveću farmu goveda u Evropi

Izvor: Blic, 29.Mar.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Bečeju grade najveću farmu goveda u Evropi

U Novom Bečeju je potpisan ugovor o izgradnji farme goveda vredne 35 miliona evra, za koju se veruje da sa oko 4.000 grla biti najveća u Evropi.



Kako prenosi RTV, ugovor su potpisali predsednik novobečejske opštine Milivoj Vrebalov i predsednik upravnog odbora kanadske firme BD Agro Đura Obradović u prisustvu kanadskog ambasadora Roberta Makdugala.

Farma će u početku zapošljavati pedesetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radnika, a po završetku izgradnje 2009. godine imaće oko 200 zaposlenih.

"Ova kompanija je već bitan snabdevač mleka u Srbiji, Beogradu daje 20 odsto sirovog mleka, a ovom investicijom ćemo pomoći da se napravi najveća kompanija sirovog mleka u Evropi", rekao je Makdugal.

"Naša očekivanja su velika, jer je Novi Bečej dobra opština za saradnju, ima izuzetno stručnu upravu. Kupili smo parcelu od 2.150 hektara i na jesen ćemo predati tehničku dokumentaciju za izgradnju moderne farme koja će, nadam se, biti gotova do kraja 2009", rekao je Obradović.

"Ovo je plod 20-mesečnog rada lokalne uprave i velika stvar za Novi Bečej. BD Agro je prva kompanija koja će investirati tako veliki novac, a posredi je samo početak plana da se investicijama zaposli oko 1.000 ljudi u najkraćem mogućem roku", rekao je Vrebalov.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novi Bečej: Farma za 4.000 goveda

Izvor: B92, 29.Mar.2008

Novi Bečej -- Ugovor o izgradnji farme goveda vredne 35 miliona evra, sa oko četiri hiljade grla, potpisan je u Novom Bečeju...Investicijom bi trebalo da se napravi najveća kompanija sirovog mleka u Evropi..Taj ugovor su potpisali predsednik novobečejske opštine Milivoj Vrebalov i predsednik upravnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.