U Nemačkoj zbog dioksina dodatna zabrana prodaje hrane

Izvor: Blic, 15.Jan.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nemačkoj zbog dioksina dodatna zabrana prodaje hrane

U Nemačkoj je danas zabranjena prodaja jaja, živinskog mesa i svinjetine sa još 934 farme kako bi se sprečilo da se na tržištu pojave proizvodi potencijalno zagađeni dioksinom.

Nemačka ministarka poljoprivrede Ilze Ajgner rekla je da su vlasti savezne pokrajine Donja Saksonija otkrile da je proizvođač osumnjičen za prodaju zatrovane stočne hrane prikrio isporuke na 934 farme.

Ministarka je navela da je prodaja zabranjena kako bi se izbeglo širenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potencijalno neispravnih proizvoda.

/* (c)AdOcean 2003-2010, MASTER: blic.rs.Blic.rs.Blic.rs.Svet */ ado.master({id: 'f5qW5KkTknw4ATWka4E5EkRPY1yyzxJXzHxJTLvBtgz.U7', server: 'ringierrs.adocean.pl' });

/* (c)AdOcean 2003-2010, blic.rs.Blic.rs.Blic.rs.Svet.468X60_GORNJI */ ado.slave('adoceanringierrsznkjhkeohn', {myMaster: 'f5qW5KkTknw4ATWka4E5EkRPY1yyzxJXzHxJTLvBtgz.U7' });

Skandal je izbio početkom januara kada su istražitelji otkrili povišene nivoe dioksina u jajima i pilićima, što je podstaklo nemačke vlasti da obustave prodaju proizvoda sa više od 1.000 farmi, a neke zemlje da zabrane uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Nemačke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.