Turci prave farmu junica u Skoplju

Izvor: B92, 15.Jan.2014, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci prave farmu junica u Skoplju

Skoplje -- Turska mlekara "Sutaš" u Makedoniji, planira da izgradi farmu junica na 40 hekara i udvostruči proizvodu i broj zaposlenih.

Ona već uveliko radi da dobijanju dozvole i licence, a namera joj je da se pozicionra na tržištu regiona, Evrope a zatim i sveta. Njena fabrika u Skoplju predstavlja prvu investiciju van Turske, ali sada počela da gradi još jednu mlekaru u Rumuniji, prenosi portal "24vesti.mk".

"Sutaš" je izgradio mlekaru sa najsavremenijom tehnologijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čija proizvodnja iznosi 180 tona dnevno, sa tendencijom da dostigne 400, naveo je makedonski premijer Nikola Gruevski.

Prema njegovim rečima "Sutašova" farma će biti centar za obuku makedonskih seljaka-kooperanata, ona će proizvoditi junice koje će potom davati poljoprivrednicima, sa ciljem da proizvode mleko po svetskim standardima.

Kompanija je do sada uložila 13 miliona evra i kupuje mleko od 500 poljoprivrednika, ali želi da tu količinu znatno poveća, jer se proizvode izvozi u Albaniju i na Kosovo, a planirano je širenje na tržista Evrope.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.