TUŽNI VIDEO POKAZUJE ŠTA SMO URADILI NAŠOJ PLANETI: Pola veka intezivnog uništavanja lepote sveta (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 11:58

TUŽNI VIDEO POKAZUJE ŠTA SMO URADILI NAŠOJ PLANETI: Pola veka intezivnog uništavanja lepote sveta (VIDEO)

Na videu Google Earth-a zabeleženo uništavanje planete i klimatske promene

Iako ih mnogi osporavaju, klimatske promene su stvarne, a njihove efekte u od 1984. godine pokazuje i Google Earth.

Google Earth u tajmlapsu prikazuje kako se planeta menjala od 1984. godine, a uz to i nudi korisne informacije o rezultatima klimatskih promena, kao što je povlačenje glečera Kolumbija za 20 kilometara koji se najbrže menja od svih glečera na planeti. Takođe, Amazonska prašuma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se pretvara u sela i farme.

Moguće je izabrati pet predloženih kategorija tajmlapsa, a to su šume koje se menjaju, krhka lepota, izvori energije, planeta koja se zagrejava i urbana ekspanzija. Google Earth prikazuje i nudi informacije o tome kako se lepa priroda menja zbog ljudskog uticaja i klimatskih promena.

Najveće promene okoline u istoriji zabeležene su u poslednjih 50 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Šta smo uradili planeti Zemlji za manje od četiri decenije

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2021

Iako još uvijek postoje oni koji osporavaju klimatske promjene, zahvaljujući uporednim snimcima koje je je zabilježio "Google Earth" od 1984. godine do danas mogu se vidjeti njihovi razorni efekti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.