Sukob na farmi Dale zbog rušenja romskog naselja

Izvor: Studio B, 20.Okt.2011, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob na farmi "Dale" zbog rušenja romskog naselja

Zbog uklanjanja naselja u kome žive nomadi nalik Romima, na farmi "Dale" danima se odvija prava drama.

Policija je koristila elektroškove, troje je uhapšeno, nekoliko lakše povređenih a jedna je žena hospitalizovana.

Interventne snage britanske policije danas su počele s rušenjem najvećeg 'divljeg' naselja u zemlji, koristeći elektrošokove protiv izgrednika koji su ih, naoružani metalnim šipkama, gađali kamenjem i mokraćom.

Policija je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << srušila ogradu na zadnjem delu farme "Dale" nedaleko od Basildona u Essexu i niski zid na ulazu u farmu, oslobađajući put za buldožere, čime će završiti desetogodišnja bitka za zemljište, jedna od najžučnijih u novijoj britanskoj prošlosti.

Gradska vlast ističe da je riječ o sporu zbog zemljišta, jer se krši zakon divljom gradnjom u zelenom pojasu oko Londona, koji je i ostavljen baš zbog toga da spriječi širenje gradnje. Pokušali su pronaći i alternativne lokacije za novo naselje, ali pregovori nisu doneli rezultate.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.