Spaseno tele, spaseni i mi

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2013, 02:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaseno tele, spaseni i mi

Točak života neprestano se okreće i posle velike tuge uvek dođe sreća. Potvrđuje to i slučaj samohrane majke Božane Aleksić iz Donjih Garevaca kod Prijedora koja se veoma ražalostila kada joj je od gladi uginula krava koju je dobila sa farme iz Topole od Darka Šandare kako bi njeno petoro deca imalo mleka i mlečnih proizvoda koje sama spravlja. Sada je ostalo tele da ga Božana hrani na cuclu mlekom u prahu, pod uslovom da može da ga nabavi.

Stižu donacije: >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Božana Aleksić sa sinom  

Kao i u svim teškim životnim pričama koje objavljujemo na strani Humanitarnog mosta, i za Božaninu sreću, došlu nakon tuge, zaslužni su plemeniti čitaoci "Vesti", koji su se javili da je uteše i pomognu u rešavanju problema.

- Prvo mi se javio Željo Krecan iz Nemačke i rekao da će mi poslati novčanu pomoć. On je ostvario kontakt i sa Darkom Šandarom kako bi se s njim dogovorio kako da mi zajedno pomognu, da mi kupe drugu manju kravu. Obećao mi je da će mi se javiti pre nego što mi pošalje pomoć - kaže ushićeno Božana, srećna što nije sama i što ima podršku dobrih ljudi iz dijaspore.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

Na Božaninu adresu već je stigla i prva novčana donacija. I o njoj priča s ushićenjem.

- Milan Milašin iz Kostajnice, koji živi u Nemačkoj, poslao mi je 100 evra da imam, da se pomognem, da teletu kupim hranu da i ono, ne daj bože, ne bi uginulo od gladi. Javljaju se ljudi, zovu i pitaju kako da pomognu i ja sam zahvalna svima koji su razumeli moju nevolju i žele da meni i mojoj deci pomognu da se prehranimo i mi i naša stoka. Sada tele i kozu koju imamo... Ako njih spasemo, spaseni smo i mi - nastavlja Božana.

A koliko je čitaoce "Vesti" duboko dirnula priča ove samohrane majke, pokazuje i primer Prijedorčanke koja joj se javila i pitala kako da joj pomogne.

- Žena iz Prijedora, koja takođe živi i radi u Nemačkoj, zvala me i rekla da će na proleće doći u rodni kraj i da će me tada posetiti, hoće da vidi šta mi treba i šta može ona da mi nabavi - kaže Božana i izražava zahvalnost ovoj zemljakinji i svim ljudima koji su se javili i koji se interesuju za njene teškoće i nude pomoć.

Zima je sama po sebi teška, a srca Božane i njene dece ugrejali su zemljaci svojom pažnjom, voljom i željom da im pomognu. Zato će ova siromašna porodica, koja se dugo potucala od nemila do nedraga dok nije dobila montažnu kuću od jedne međunarodne humanitarne organizacije, lakše prebroditi ovo godišnje doba.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.