Izvor: Luftika.rs, 17.Jul.2020, 13:09

Španija će usmrtiti 93.000 vidri kako bi sprečili širenje koronavirusa

Zdravstveni zvaničnici u Španiji izdali su naređenje da se usmrti svih 93.000 vidri s farme na istoku zemlje. Cilj ove surove odluke je da se spreči prenošenje zaraze virusa Covid-19 na ljudsku populaciju.
Prethodno je utvrđeno da je većina životinja na farmi u selu u regionu Aragon zaražena koronavirusom.
Farma je bila pod zdravstvenim nadzorom pošto je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << supruga jednog radnika bila pozitivna na koronavirus u maju, a danas je još sedam radnika inficirano, javlja Rojters, a prenosi Politika.
Vlasti su prvotno naložile izolaciju životinja, ali nakon nekoliko nedelja i nekoliko rundi testiranja, odlučili su da usmrte vidre koje su se uzgajale u svrhu krzna.
Rezultati su pokazali da je više od 80 odsto testiranih životinja pozitivno na koronavirus.
Sud u Španiji osudio vlasti jer nisu obezbedili zaštitnu opremu medicinskim radnicima

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.