Somboled: Koristimo domaće mleko

Izvor: B92, 10.Feb.2013, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somboled: Koristimo domaće mleko

Beograd -- Kompanija Somboled saopštila je da u svom proizvodnom pogonu u Somboru koristi najkvalitetnije sirovo mleko sa domaćih farmi na teritoriji Srbije.

Kompanija sporne proizvode - trajno mleko sa 2,8 odsto mlečne masti od pola litra i "Lagano jutro" sa 2,8 odsto mlečne masti od litar ne uvozi iz Hrvatske i oni nisu prisutni na srpskom tržištu, ističu u Somboledu.

Proizvode redovno kontrolišu kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nadležni organi po nacionalnom programu za praćenje rezidua u namirnicama životinjskog porekla, pa ne postoji nikakva opasnost za domaće potrošače, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Somboled mnogo ulaže u kvalitet sirovine i kontrolu gotovog proizvoda, pa potrošači u Srbiji mogu biti sigurni u kvalitet i zdravstvenu ispravnost "Dukat" svežeg mleka proizvedenog u našoj zemlji.

Podsetimo, zemlje regiona povlače velike količine mleka Dukat i Vindija zbog kancerogenog sastojka.

U Ministarstvu poljoprivrede kažu da takvog mleka nema u Srbiji.Uveli smo vanrednu inspekcijsku kontrolu, mleko zaraženo aflatoksinom ne nalazi se na srpskom tržištu, rekao je za B92 načelnik poljoprivredne inspekcije Nenad Katanić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Somboled: Koristimo mleko sa srpskih farmi

Izvor: Kurir, 10.Feb.2013

Kompanija sporne proizvode - trajno mleko sa 2,8 odsto mlečne masti od pola litra i "Lagano jutro" sa 2,8 odsto mlečne masti od litar ne uvozi iz Hrvatske i oni nisu prisutni na srpskom tržištu, ističu u Somboledu..SOMBOR - Kompanija Somboled saopštila je da u svom proizvodnom pogonu u Somboru...

Nastavak na Kurir...

Udruženje potrošača: Iako nema spornog mleka u Srbiji, neophodan oprez

Izvor: Ekologija.rs, 11.Feb.2013, 08:54

Proizvode redovno kontrolišu kompanije i nadležni organi po nacionalnom programu za praćenje rezidua u namirnicama životinjskog porekla, pa ne postoji nikakva opasnost za domaće potrošače

Nastavak na Ekologija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.