Sandra Obradović, SVET intervju: “Hoće da me SMESTI U LUDNICU!”

Izvor: Svet, 28.Maj.2020, 13:18

Sandra Obradović, SVET intervju: “Hoće da me SMESTI U LUDNICU!”

Bivša misica i učesnica Farme Sandra Obradović prošle nedelje zbog porodičnog nasilja prijavila je policiji nevenčanog supruga koji joj je sada oduzeo sedmomesečnu bebu. U intervjuu za SVET, objašnjava kakva je njena trenutna situacija i započinje priču odgovorom na pitanje kada je poslednji put videla svog sina.
SANDRA OBRADOVIĆ: “ON JE VRLO MOĆAN!” “Svog sina nisam videla od 10. maja. Svaka vrata na koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << zakucam zatvore se pre nego što uđem. Vodim borbu sa vetrenjačama, on vrlo moćan, dobro finansijski pokriven, a nažalost mnogo je korumpiranih ljudi. I pored svega toga što doživljavam i sa čime se svakodnevno susrećem, ipak verujem u našu državu i pravosudni sistem. Verujem da ću pravnim i ispravnim putem uspeti da svoju bebu opet uzmem u naručje. Apelujem na sve državne organe da se uključe u ovaj slučaj jer sa sve s čime se susrećem vrlo je nejasno, konfuzno, sve informacije koje dobijam su polovične ili netačne. Još uvek nemam ni jedan konkretan odgovor zašto moja beba nije sa mnom! Beba je oteta bespravno bez ijednog papira. Ja sam očajna! Očajna sam!”
Ko je zakonski staratelj deteta?
“Oboje smo staratelji deteta dok sud ne odluči drugačije i ja se iskreno nadam da ću uspeti prvo da vratim svoje dete, a tokođe i da dobijem puno starateljstvo nad njim.”








View this post on Instagram















Imam potrebu da sa svima vama podelim moju stranu price… moje ime je Sandra Obradovic, i u prvi plan bih istakla da je za mene u zivotu najbitnija uloga to sto sam majka jednog predivnog andjela koji se zove Andrej i ima samo 7 meseci i nije pored mene dok vam sve ovo pisem… Osim sto sam majka, smogla sam snage da priznam i da sam zrtva psihickog i fizickog nasilja vec dve godine od strane oca svog deteta.Nasilje nadamnom pocelo je dok sam bila u drugom stanju, kada sam vise puta zavrsavala u bolnici Narodni front i moglo je da se desi da se prevremeno porodim. Moja trudnoca bila je rizicna zbog udaraca koje sam dobijala skoro svakodnevno, kao i samog stresa, ali sam zbog straha o tome tada cutala i kao jedini prioritet u tim momentima sam videla da rodim svoje dete zivo i zdravo.Mozda ce neko reci da sam naivna, ali sam tada verovala da ce se nakon porodjaja neke stvari smiriti i promeniti, ali je postalo cak i gore, do granice nepodnosljivog…. Desavalo se da me udara i dok dete drzim u narucju.Otac mog deteta je nazalost vrlo mocan u ovom gradu, pa reci i pretnje koje mi je svakodnevno izgovarao nisu bile ni malo naivne i ulivale su mi ozbiljan strah. Osim sto me je vredjao, ponizavao, omalovazavao, govorio je da ce mi oduzeti dete, da ce me ubiti, da ce potplatiti ceo grad i da ima veze i poznanstva u svim drzavnim ustanovama, kao i u medijima, rekao mi je da ima toliku moc da me predstavi najgorom osobom, majkom i da ce me smestiti u ludnicu.I pored svega toga skupila sam hrabrosti i snage i odlucila sam se da verujem u pravni sistem nase drzave, pa sam preduzela sledece korake i pokusala da pronadjem pravdu na tom putu…
A post shared by Sandra Obradovic (@missobradovic) on May 13, 2020 at 3:51am PDT


SANDRA OBRADOVIĆ: “NIJE POSVEĆEN DETETU!” Da li imaš bilo kakve informacije o bebi?
“Imam poluinformacije koje dobijam od socijalne službe jer sa nasilnikom nemam nikakav kontakt. Imali ste priliku da vidite da sam bila da uzmem svoje dete kada mi je rečeno da on nema nijedan zakonski papir da bebu zadrži, ali da moramo da čekamo nekog javnog tužioca, čije ime nisam dobila.”
Kakav je Vladimir kao otac?
“Ne mogu najbolje da definišem njega kao oca iz razloga što je on retko kad kod kuće i jako malo vremena provodi sa detetom. Dok smo živeli zajedno jedino je kupovao najosnovnije stvari za bebu, nije mu bio previše posvećen. U rukama bi ga držao najčešće kada nam neko dođe u goste, čisto da se pokaže pred publikom. Smetalo bi mu kada dete stavim između nas dvoje u bračni krevet, kada ga uspavljujem tražio je da ga odnesem u njegovu sobu. Takođe, stalno je insistirao na bebisiterkama, dok ja nisam bila za to, jer smatram da majka najbolje brine o svom detetu. Otac mog deteta je, nažalost vrlo moćan u ovom gradu, pa reči i pretnje koje mi je svakodnevno izgovarao nisu bile ni malo naivne i ulivale su mi ozbiljan strah. Osim što me je vređao, ponižavao, omalovažavao, govorio je da će mi oduzeti dete, da će me ubiti, da će potplatiti ceo grad i da ima veze i poznanstva u svim državnim ustanovama, u medijima, rekao mi je da ima moć da me predstavi najgorom osobom, majkom i da će me smestiti u ludnicu.“








View this post on Instagram















Hvala emisiji Novo jutro i televiziji Pink sto su me pozvali i pruzili mi mogucnost da u jutarnjem programu ispricam svoju istinu. Moram da naglasim da je danas tacno 7 dana kako moja sedmomesecna beba nije pored mene. Moja borba prethodnih dana pretvorila se u pravu agoniju i borbu sa vetrenjacama, beba mi je bespravno oduzeta, a odgovore na mnoga pitanja jos uvek nisam dobila. U citavom slucaju jako je mnogo nejasnoca, kontradiktornosti,nedostatatka pravih i istinih informacija, dokaza a najvise nedostatka cinjenica pokrivenih papirima, izvestajima i ovlascenjima. Moram da se osvrnem na to da sam jako razocarana reagovanjem i postupanjem Socijalne sluzbe Novi Beograd, koju sam juce posetila kao i prilicnom nezainteresovanoscu socijalne radnice koja se prema mojoj veoma bolnoj i ozbiljnoj situaciji postavila veoma drsko, hladno i prilicno konfuzno. Moja beba nije igracka, o cijoj sudbini moze da se odlucuje na takav nacin, moja beba je ljudsko bice, moj zivot i moj ceo svet. Ovim putem apelujem na ceo drzavni i pravni sistem, na ministarstvo za socijalni rad, na policiju kao i na sve sekreterijate u nasoj zemlji da provere citav slucaj otmice moga sina i da se beba meni kao majci sto pre vrati!
A post shared by Sandra Obradovic (@missobradovic) on May 16, 2020 at 3:05am PDT


SANDRA OBRADOVIĆ: “ČETIRI PUTA SAM GA PRIJAVLJIVALA POLICIJI” Da li je prema tebi bio agresivan i ranije?
“Agresivno ponašanje počeo je da pokazuje u 4. mesecu moje trudnoće, zbog čega sam više puta završavala u bolnici Narodni Front, za to imam i dokaze. Trudnoća mi je bila veoma rizična, ali sam o tome ćutala i trpela, jedini prioritet bio mi je da rodim živo i zdravo dete. Iz straha za dobrobit deteta nisam želela o tome da pričam iako sam dva puta završila u bolnici. Ja sam se prevremeno porodila od straha i nasilja koje sam preživljavala tokom trudnoće Agresija se nastavila nakon porođaja , dešavalo se da dete držim u rukama, a da me on udara. Sve to je dugo trajalo dok nisam skupila snagu i hrabrost da sa detetom napustim stan u kome smo živeli svi zajedno i stanem konačno na put tome.“
Koliko puta si ga prijavljivala policiji?
“Četiri puta sam ga prijavljivala.”








View this post on Instagram















Hvala emisiji @premijera_rtvpink i @ognjen.nestorovic što su mi omogućili da ispričam istinu i da na ovaj način apelujem na državu i sve službe i ustanove koje mogu da mi pomognu da moju bebu vratim u svoj zagrljaj! Danas je deseti dan kako vodim borbu za svoje dete, jako je teško i bolno, moja jedina snaga je pomisao na njega…Juče sam Andreja videla na samo sat vremena u prostorijama Socijalne službe Zvezdara. Rečima ne mogu da opišem koliko se moje srce slomilo, mislim da svaka majka to može da razume… Videla sam da moje dete pati, da je namučeno da mu je potrebna majka, kada je zaspao u mom naručju u svakom trenutku je otvarao okice da vidi da li sam još uvek tu… Moja beba nije zaslužila ovaj stres i da bude odvojena od mene, od dana kada sam ga rodila pa sve do sada pružala sam mu svu ljubav ovog sveta i on je to osećao, kao što i ja sada osećam da sam mu potrebna, da me traži i da me čeka… 💔
A post shared by Sandra Obradovic (@missobradovic) on May 19, 2020 at 8:16am PDT


SANDRA OBRADOVIĆ: “TO DA PIJEM JE NJEGOVA MANIPULACIJA!” Do kada ste živeli zajedno?
“Živeli smo zajedno dve godine, do 2. aprila ove godine, kada sam ja sa bebom posle još jednog nasilja napustila stan i preselila se, u vreme pandemije.”
Koliko puta je podigao ruku na tebe?
“Mnogo puta. Ali najveći udarac mi je što moja beba nije pored mene, od sina mi je ostala samo cucla.”
On kaže da ti ne da bebu jer si incidentna i često se opijaš?
“To je njegova manipulacija, čista izmišljotina i način da pretnje koje mi je mesecima izgovarao sprovede u delo i opravda svoje nasilničko ponašanje. Ne svata da tim lažnim izjavama ne čini loše samo meni, već svom detetu koje će jednog dana porasti i postati svesno svega.”
KATARINA BOGAVAC / SVETSVET, INSTAGRAM
The post Sandra Obradović, SVET intervju: “Hoće da me SMESTI U LUDNICU!” appeared first on Svet portal.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Sandra Obradović o nasilju: Četiri puta sam ga prijavljivala policiji, a on je meni uzeo bebu

Izvor: Tracara.com, 28.Maj.2020

Bivša misica Sandra Obradović zbog porodičnog nasilja prijavila je policiji nevenčanog supruga koji joj je sada oduzeo sedmomesečnu bebu. U intervjuu za SVET, objašnjava kakva je njena trenutna situacija i započinje priču odgovorom na pitanje kada je poslednji put videla svog sina. “Svog...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.