Radnici farme u Dobanovcima najavli generalni štrajk od sutra

Izvor: Blic, 09.Maj.2013, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici farme u Dobanovcima najavli generalni štrajk od sutra

Radnici preduzeća "BD Agro" iz Dobanovaca najavili su da će sutra od 12 sati u krugu farme započeti generalni štrajk. Oni su se, kako kažu, na ovaj korak odlučili zbog neisplaćivanja šest zaostalih zarada iz prošle i ove godine, a koje je trebalo da budu dobiju do 24.aprila.

Štrajku je prethodio višednevni "tihi bojkot" rada na farmi, koji su radnici najavili kao upozorenje pred generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štrajk. Međutim, plate ni nakon toga nisu isplaćene.

- Radnici su prinuđeni na ovaj korak, zato što nas menadžment preduzeća potpuno ignoriše. Trudili smo se da održavamo farmu u koliko-toliko podnošljivom stanju i da brinemo o životinjama, ali sada moramo da radikalizujemo proteste – rekao je Milan Jovanović, radnik u komercijali.

Jovanović dodaje da krave gladuju i tiho odumiru zbog nedostatka hrane i osnovnih medikamenata.

- To je upravo i plan menadžmenta: Oni su ovih dana i krenuli sa klanjem krava i uništavanjem stočnog fonda. Predviđeno je da od više od 2.000 grla čak 300 bude zaklano, što su radnici za sada uspeli da spreče – dodaje Jovanović.

Zahtevi radnika su i uplaćivanje zaostalih doprinosa, toplih obroka, plaćanje prevoza radnicima i vraćanje u rad radničke menze koja je ranije ukinuta.

Štrajk će se za sada odvijati u krugu farme i trajaće sve do ispunjenja zahteva.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radnici farme u Dobanovcima najavili generalni štrajk od sutra

Izvor: Blic, 09.Maj.2013

Radnici preduzeća "BD Agro" iz Dobanovaca najavili su da će sutra od 12 sati u krugu farme započeti generalni štrajk. Oni su se, kako kažu, na ovaj korak odlučili zbog neisplaćivanja šest zaostalih zarada iz prošle i ove godine, a koje je trebalo da budu dobiju do 24. aprila. Radnici u štrajku,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.