ROBIJAŠI SE DOPISUJU SMS PORUKAMA PREKO TV

Izvor: Kurir, 12.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROBIJAŠI SE DOPISUJU SMS PORUKAMA PREKO TV

BEOGRAD - Srpski robijaši dopisivali su se međusobno, kontaktirali sa rodbinom i prijateljima preko SMS poruka tokom rijaliti šoua "Farma" Televizije Pink, saopštila je danas Uprava za izvršenje krivičnih sankcija!

Naime, na kajronu na kome se objavljuju SMS poruke gledalaca nedavno su se pojavile poruke rodbine upućene pritvorenicima, ili poruke koje pritvorenici šalju prijateljima i poznanicima.

Uprava je zbog toga izdala naredbu da se u svim zatvorima pojačaju mere >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kontrole nedozvoljenog posedovanja mobilnih telefona pritvorenika, a Televiziji Pink je skrenula pažnju da ne emituje takve poruke pošto na taj način ometaju krivične postupke koji će biti, ili su već u toku.

Dopisivanje pritvorenika sa porodicom i prijateljima registrovao je dežurni operativni centar Uprave, koji tokom 24 sata prati sva dešavanje na nivou izvršenja krivičnih sankcija i o tome odmah obavestio direktora Uprave.

Uprava u saopštenju objašnjava da se u okviru sistema nalaze i lica lišena slobode na izdržavanju kazne koja, u skladu sa zakonom, imaju tretman koji im omogućava telefonsku komunikaciju preko halo govornica koje su instalirane po zatvorskim ustanovama.

Lica u takvom tretmanu imaju i mogućnost korišćenja pogodnosti poseta porodicama tokom vikenda i praznika, pa im je i to mogućnost za nesmetanu upotrebu sredstava za komunikaciju.

Kao i do sada, Uprava nastavlja da prati sva dešavanja vezana za sistem izvršenja krivičnih sankcija.

Ag

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.