Izvor: JUGpress.com, 21.Okt.2020, 21:48

Problemi meštana Manojlovca zbog farme svinja

LESKOVAC

Gradski odbor Narodne stranke Leskovac održao je konferenciju za novinare u dvorištu domaćinstva Slaviše Mihajlovića u selu Manojlovce, kako bi ukazali na problem koji imaju meštani ovog sela.

„U Mihajlovićevom susedstvu se nalazi bespravno podignut građevinski objekat koji je postupku ozakonjenja. On se po dokumentaciji vodi kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pomoćni objekat, a u stvari je farma svinja koja ugrožava stanovnike, pa i školu koja je u neposrednoj blizini. Meštani su se uz peticije obraćali inspekcijskim organima Leskovca i sve je to ostalo mrtvo slovo na papiru. Zato želimo da na ovaj način ukažemo na (ne)rad inspekcijskih organa“ kaže Zoran Stamenković, član GrO NS.

Slaviša Mihajlović kaže da su skupili i peticiju koju je potpisalo 30-ak meštana u kojoj traže prestanak rada farme svinja.

„Ne znam više kome se sve nismo žalili, Odelenju za urbanizam, građevinska inspekcija, komunalna inspekcija, Odelenje za zaštitu životne sredine, Jablaničkom upravnom okrugu… Jedan organ vlasti tvrdi da je to farma svinja, drugi da je pomoćni objekat, treći da je porodična farma tipa „B“… U jednom obaveštenju po prijavi komunalni inspektor navodi da je trenutno stanje 40, 50 svinja, a za isti dan u odgovoru na drugu prijavu navodi da je u pitanju stotinu svinja. Mi ne znamo kakvo je stanje, kakva je situacija i kako organi vlasti tretiraju ovaj objekat. Mi tražimo da se ispoštuje prostorni plan grada Leskovca, jer se ovaj objekat nalazi u stambenoj zoni u kojoj takvi objekti ne treba da se nalaze.“

Vera Dimitrijević kaže da su problemi veliki i višestruki.

„Širi nesnosan smrad, ne možemo da izađemo u dvorište i sednemo, ne možemo da otvorimo ni prozore da provetrimo kuće… Plašimo se i da li se kontaminira zemljište, mi imamo hidrofore, a sada moramo da kupujemo vodu za piće. Opet, jedan veterinar iz našeg sela mi je rekao „svaka mu čast što čuva svinje, a vi, ako vam se ne sviđa, vi se iselite“. Zašto bih se ja selila i gde da se selim?“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.